آمینو اسید چیست و نقش آن در بدنسازی
آمینواسید های شاخهدار به طور عامیانه BCAA نامیده میشوند. آنها آمینو اسیدهای ضروری لوسین، ایزولوسین و والین میباشند. ترکیب این سه آمینواسید در حدود یک سوم بافت ماهیچهای بدن انسان را تشکیل میدهد. همانطور که میدانید، آمینواسیدها اساس ساختار پروتئین را تشکیل میدهند. بیست مورد از آنها وجود دارد (در برخی منابع تعداد آنها 22 مورد و در برخی نیز 17 مورد ذکر شدهاند اما بسیاری از افراد با 20 موافق میباشند). آمینواسیدها تجزیه شده و توسط بدن به منظور ایجاد زنجیره استفاده میشوند و این زنجیرهها هزاران وظیفه بدن را بر عهده دارند. اکنون از میان این 20 آمینواسید، 9 مورد را ضروری میخوانند و 13 مورد دیگر غیرضروری محسوب میشوند زیرا بدن میتواند آنها را تولید کند و 9 مورد دیگر در بدن ساخته نمیشوند و باید توسط رژیم غذایی برای بدن تامین گردند. اگر رژیم غذایی قادر به تامین آنها نباشد، بدن از بافت ماهیچهای برای تامین آنها استفاده خواهد کرد! بدین دلیل است که مصرف کافی پروتئین و زمانبندی صحیح استفاده از آن ضروری میباشد. BCAA ها در دسته آمینو اسیدهای ضروری قرار دارند و باید توسط رژیم غذایی تامین شوند.
مزیت های مکمل آمینواسید
. افزایش رشد عضله :
یکی از محبوب ترین کاربردهای مکمل BCAA افزایش رشد عضلات است. لوسین BCAA مسیر خاصی را در بدن فعال می کند که سنتز پروتئین عضله را تحریک می کند ، این فرآیند منجر به عضله سازی می شود. در یک مطالعه ، افرادی که بعد از تمرین مقاومتی خود با 5.6 گرم BCAA نوشیدنی مصرف کردند ، در مقایسه با افرادی که یک نوشیدنی دارونما مصرف کرده اند ، 22٪ بیشتر در سنتز پروتئین عضلات افزایش داشتند. همانطور که گفته شد ، این افزایش در سنتز پروتئین عضله تقریباً 50٪ کمتر از آنچه در سایر مطالعات مشاهده شده است ، جایی که افراد شیک پروتئین آب پنیر را حاوی مقدار مشابهی از BCAA مصرف کرده بودند.مکمل پروتئین آب پنیر حاوی کلیه اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای عضله سازی است. بنابراین ، گرچه مکمل BCAA می تواند سنتز پروتئین عضلانی را افزایش دهد ، اما حداکثر بدون سایر اسیدهای آمینه ضروری ، مانند اسیدهای موجود در پروتئین آب پنیر یا سایر منابع پروتئین کامل ، نمی توانند این کار را به صورت حداکثر انجام دهند.
۲.افزایش توان خروجی:
ادامه مطلب در لینک زیر